OVER HET PRODUCT

 

Wat is Honest?

Honest is een nieuwe drank op basis van kruidenthee die verkrijgbaar is in drie verfrissende smaken: granaatappel & bosbessen, sinaasappel & mango en citroen & honing. Honest is vanaf februari 2017 verkrijgbaar in Nederland.

 

Wat zit er in Honest?

Elke variant bevat een mix van biologische kruidenthee, biologische rietsuiker, biologische vruchtenconcentraten, biologische fruitextracten en natuurlijke smaakstoffen.

 

Hoeveel calorieën zitten er in een fles Honest?

Honest bevat 16-19 kcal per 100 ml en 40-48 kcal per glas van 250 ml.  In één fles Honest van 500 ml zitten twee porties. Honest is een caloriearme frisdrank.

 

Hoeveel suiker bevat één glas Honest?

Honest is een caloriearme frisdrank. Honest bevat 3,9-4,8 gram biologische rietsuiker per 100 ml (afhankelijk van de smaakvariant) en een fles van 500 ml (twee porties) bevat 20-25 gram suiker.

 

Waar komt de thee vandaan?

Honest is een drank op basis van kruiden: biologische hibiscus, biologische citroenmirte en biologische citroenmelisse. We gebruiken geen thee van de camellia sinensis-plant (bijv. witte, groene of zwarte thee), maar uitsluitend kruidenthee. De smaak honing & citroen is hierop een uitzondering. Deze variant bevat een klein percentage biologisch geteelde groene thee.

 

Waar wordt Honest gemaakt?

Honest wordt gemaakt en gebotteld bij onze Britse bottelaar in Sidcup (Kent), die al ruim vijftig jaar actief is in het Verenigd Koninkrijk.

 

Waarom zijn de ingrediënten niet Fairtrade-gecertificeerd, zoals in de VS?

Het kost tijd om de status Fairtrade te krijgen.  In de VS heeft het vijf jaar geduurd voordat de eerste Fairtrade-gecertificeerde Honest-variant op de markt kon worden gebracht en pas na twaalf jaar waren alle Honest-theeën Fairtrade-gecertificeerd. Het kost tijd om dit ook in West-Europa te bereiken. We zijn op dit moment aan het onderzoeken hoe we de Fairtrade-status kunnen krijgen voor de Honest producten die we in Nederland verkopen.

 

Welke instantie heeft de Honest-producten gecertificeerd als biologisch?

De ingrediënten en het productieproces van Honest zijn gecertificeerd door de Soil Association, het grootste Britse keurmerk voor biologische landbouw. De distributie en etikettering van Honest wordt in elk land gecertificeerd door lokale certificeringsinstanties. In Nederland is dat SKAL/EKO-keurmerk.

 

RELATIE THE COCA-COLA COMPANY EN Honest

 

Hoe is Honest ontstaan?

In 1998 zijn Seth Goldman en Barry Nalebuff samen gaan experimenteren omdat ze in de VS geen gebottelde kruidenthee konden vinden die laag in calorieen was. Zo ontstond Honest, niet te zoet en 100% biologisch.

Kijk voor het hele verhaal op de pagina ‘Ons verhaal’.

 

Klopt het dat Honest nu van The Coca-Cola Company is?

Dat klopt. In 2008 heeft Coca-Cola een investering van 40% in Honest gedaan en in 2011 heeft The Coca-Cola Company Honest helemaal overgenomen. Coca-Cola gelooft sterk in de toekomst van biologische, verfrissende, caloriearme drankjes, ontstaan vanuit een bedrijf dat zich bij zijn activiteiten laat leiden door zijn missie. Het is inmiddels ruim vijf jaar geleden dat we Honest volledig hebben overgenomen en in die jaren hebben we succesvol samengewerkt met Seth Goldman om hem te helpen zijn visie te realiseren, namelijk lekker smakende, biologische Honest-producten bekendmaken bij een groter publiek.

 

SUIKER IN Honest

 

Waarom zit er suiker in Honest?

Honest is een caloriearme drank zonder zoetstoffen en met een kleine hoeveelheid rietsuiker. Een glas Honest van 250 ml bevat 12,5 g biologische rietsuiker, dit is 14% van de dagelijkse referentie-inname (RI) voor suiker. De suiker wordt toegevoegd om heerlijk smakende biologische dranken te maken met minder calorieën dan de meeste andere kant-en-klare gebottelde theeën op de markt.

 

Waarom is er geen suikerarme of suikervrije variant van Honest?

Biologisch gecertificeerde producten mogen geen kunstmatige zoetstoffen of stevia-extract bevatten. Daarom is er op dit moment nog geen suikervrije variant verkrijgbaar. We zijn echter actief op zoek naar een biologische calorievrije zoetstof zodat we in de toekomst mogelijk wel een suikervrij Honest-product kunnen aanbieden.

 

OVER ONZE INGREDIËNTEN

 

Waarom zit er ascorbinezuur in deze kruidenthee?

Ascorbinezuur is de wetenschappelijke naam voor vitamine C. Dit ingrediënt wordt gebruikt om de kleur en smaak langer goed te houden, net zoals je citroensap over je fruitsalade sprenkelt om te voorkomen dat het fruit bruin wordt.

 

Bevatten jullie biologische dranken gluten of andere bekende voedselallergenen?

Nee.

 

Wat is het verschil tussen vruchtensap uit concentraat en gewoon vruchtensap?

Vruchtensap uit concentraat is sap waar het water aan is onttrokken. Hierdoor kan het vruchtensap efficiënter worden opgeslagen en getransporteerd.

 

Hoe kan sap biologisch zijn als het verwerkt is?

Het vruchtensap dat wordt gebruikt in Honest wordt gemaakt van fruit dat is geteeld volgens richtlijnen voor biologische teelt. Sap uit concentraat betekent alleen dat het water aan het vruchtensap is onttrokken.

 

Hoeveel vruchtensap bevat elke variant?

Sinaasappel & Mango: 7%

Granaatappel & Bosbessen: 7%

Honing & Citroen: 8%

 

Hoe worden de Honest-producten geproduceerd?

Voor Honest gebruiken we infusies. Dat wil zeggen dat we de plantaardige materialen (citroenmelisse, sinaasappelschil, hibiscus etc.) in heet water laten trekken. Deze infusie wordt naderhand niet gedroogd, maar wordt direct gebruikt om de drank te produceren. Hierdoor krijgt de thee een vollere smaak dan wanneer bijvoorbeeld poeder wordt gebruikt.

Heeft u andere vragen? Email ons.